Gedeelte uit een concert, in 2016 uitgevoerd in de Waterstaatskerk te Hengelo

 

 

Foto's van het Stedelijk Koor Hengelo

 Klik voor enkele foto's van ons koor op onderstaande koppeling:

 Foto's Stedelijk Koor Hengelo 

 

 

Stedelijk Koor Hengelo in de pers

Stedelijk koor Hengelo en Euregio Saxiofoonkwartet geven najaarsconcert

Wo 12-10-2011

HENGELO - Veel koren, ook in deze regio, denken al geruime tijd bijna alleen nog maar aan hun komende kerstconcert, andere koren willen de kerstdrukte ontvluchten en zitten midden in de laatste voorbereidingen voor een adventsconcert.

 

Het Stedelijk Koor Hengelo heeft nóg iets eerder gepiekt en legt, onder leiding van de in januari van dit jaar aangetreden dirigent Johan van Dijk, de laatste hand aan zijn Najaarsconcert, op zondag 13 november om half vier in de Waterstaatskerk in Hengelo. Het koor is een gemengd koor, telt momenteel 32 leden en viert volgend jaar het 80-jarig jubileum. Zoals zoveel koren heeft ook het Stedelijk Koor plek voor nieuwe leden, in alle stemgroepen en van alle leeftijden. De repetities zijn op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur, in de Beyaertschool aan de Schützstraat. Het repertoire van het koor is veelzijdig: het bestaat uit zowel kerkelijke als wereldlijke muziek vanaf de 16e t/m de 20e eeuw.

Het Najaarsconcert is gevarieerd en verrassend. De hoofdmoot van het programma bestaat uit het optreden van het koor, dat enkele kleine werken van bekende componisten als Mozart, Händel en Mendelssohn ten gehore zal brengen met daarnaast onder andere volksliedjes uit verschillende taalgebieden en een Oklahoma selectie van Richard Rodgers. Het aandeel van het Euregio Saxofoonkwartet bestaat uit een licht klassiek kwartet repertoire, aansluitend bij het programma van het koor. Tevens zal het kwartet in enkele stukken het koor begeleiden, hetgeen een lust voor het oor kan zijn.Verder zal het koor in enkele andere delen van het programma begeleid worden door pianist Han Kolthof, met wie al jaren samengewerkt wordt bij concerten. Hij zal daarnaast ook nog solo van zich laten horen.

 

 

Stedelijk Koor Hengelo viert 80-jarig jubileum 

Di 06-11-2012

HENGELO - Het Stedelijk Koor Hengelo o.l.v. Johan van Dijk houdt zondag 11 november in de Waterstaatskerk het jubileumconcert ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van het koor. Mede door de samenwerking met het blazersensemble “Hugo de Groot”, soliste Karin Hertsenberg en pianist Han Kolthof is het mogelijk geworden een zeer gevarieerd programma ten gehore te brengen.

 

De medewerkenden begeleiden niet alleen het koor, maar laten ook alleen en in combinatie met elkaar van zich horen. De waarschijnlijk meest aansprekende werken die het koor tijdens het concert zal zingen zijn ”Hirtenchor” uit Rosamunde en ”Ständchen” van Franz Schubert, ”Gabriellas Sang” van Stefan Nilsson en een deel uit ”My fair lady” van Frederick Löwe. Het kwintet, met daarin hobo, dwarsfluit, fagot, hoorn en klarinet, speelt uiteraard werken van Hugo de Groot en verder onder andere enkele delen uit ”Carmen” van Bizet. Karin Hertsenberg zal – deels samen met begeleiding - het publiek laten genieten van onder andere ”Ave Maria” van Franz Schubert, “”Vilja Lied” van Franz Lehár en ”O mio babbino caro” van Giacomo Puccini. Han Kolthof begeleidt in meerdere onderdelen van het programma het koor en de soliste en is zélf solist in ”Fantasiestück nr. 3” van Vilhelm Stennhammer.