Het Stedelijk Koor tijdens een concert in de Waterstaatskerk te Hengelo

Wie zijn wij

Het Stedelijk Koor Hengelo is een gemengd koor. We streven naar variatie  bij de keuze van stukken en onze leidraad daarbij is "onsterfelijke muziek".

Werken van o.a. Purcell, Ruttter, Elgar, Mendelssohn, Brahms en Mozart staan regelmatig op het repertoire, en ook lichtere werken zoals delen uit The Sound of Music, My Fair Lady, Oklahoma, West Side Story en Oud-Hollandse liedjes. 

Naast het verzorgen van concerten treden wij af en toe ook op in Woon-Zorgcomplexen. Met, voor de senioren, herkenbare liedjes zoals: "Aan de Amsterdamse grachten" - "Weet je nog wel, die avond in de regen" - "Ja zuster, nee zuster", enz.  Dat wordt door de ouderen meestal zeer op prijs gesteld.

Verder verdient vermelding dat het Stedelijk Koor al vele jaren medewerking verleent aan het intussen traditionele en zeer gewaardeerde Kerstconcert van de Onze Lieve Vrouwekerk in Hengelo. Ook kunt u ons tegenkomen op het grootste korenfestival van Nederland, het Hengelose korenfestival Amusing,  waar we met enige regelmaat  aan mee doen.

We streven naar het met elkaar zingen in een ontspannen sfeer, waarbij kwaliteit niet uit het oog wordt verloren. Muziek is de taal van de ziel. Voor ons is samen zingen het mooiste dat er is. Bovendien is samen zingen gezond. Ons gezellige koor telt zo'n 30 leden, maar daar kunnen nog best een paar dames en heren bij. 

We zullen niet ontkennen dat de gemiddelde leeftijd van onze koorleden stijgende is, en vooral het aantal heren dalende. Dat is een trend die je bij veel traditionele koren ziet. 

 

Samen kunnen we aan die trend iets veranderen....................U  bent van harte welkom.

 

Als ons repertoire u aanspreekt en u zingen leuk vindt, nog wat jonger of al wat ouder bent, geschoold of ongeschoold zanger, ach eigenlijk doet het er niet toe, dan nodigen we u graag uit om, uiteraard geheel vrijblijvend, eens naar een repetitieavond te komen.

 

Volgens het TV-progamma 'Het Instituut' , uitgezonden op 23 november 2017, maakt zingen een mens warmer en empatischer, vermindert stress, geeft zingen troost en kunnen mensen die zingen beter omgaan met pijn. Dat onderschrijven we van harte. 

 

Onze repetities zijn op dinsdagavond van 19.45 u. - 21.45 u. (de koffie staat klaar)

Repetitieruimte: SBO-school De Batavier, Schützstraat 18, 7557 DA Hengelo (voorheen de Beyaert).

Onze dirigent is Els Cozijnsen.

Informatie: Alice Fokkens, tel. 074 - 242 3 850